Image Alt

OptiMotus

teža navad

Teže navad ne čutimo, dokler ne postane (pre)težko, da bi jih spremenili. (W.B.)

Naj pojasnim:

Vsi imamo navade, katerih se niti ne zavedamo in so nam samoumevne (lahke, enostavne). Ko se zavemo, da nam ta navada škodi, postane “teža” te navade precej obremenjujočaTežko se odvadimo nečesa, kar počnemo že mesece, leta in desetletja. 

Navade lahko veliko prispevajo našemu vsakdanu ali pa ga uničujejo. Če s svojimi navadami trošite čas, denar in energijo vendar ne prispevate h kvaliteti svojega življenja, je čas, da spremenite vaše navade.

Ljudje se hitro začnemo izgovarjati, da smo od nečesa odvisni. Kar narobe dojemamo je to, da odvisnost skoraj vedno povežemo z negativnim dejanjem. Začnite odvisnost dojemati kot nekaj nevtralnega. Naj vaše odločitve (ki postanejo navada) vodijo k temu ali bo vaša odvisnost pozitivna ali negativna. Ponujam 5 primerov odvisnosti:

Negativne izbire/odločitve

  • Pitje alkohola
  • Kajenje
  • Visenje na FB/IG/TV (in ostalih kraticah:)))
  • Kockanje
  • Prenajedanje


Pozitivne izbire/odločitve

  • Branje knjig
  • Učiti se nove veščine (jezika, športa, plesa ipd.)
  • Gibanje/treniranje
  • Meditiranje
  • Prostovoljstvo

Opozorilo: Pozitivne izbire/odločitve so pozitivne, dokler tako tudi učinkujejo na kvaliteto našega življenja. Prekomerno “izvajanje” pozitivnih izbir lahko posledično vodi k negativni odvisnosti – tako kot pri vsem v življenju, je tudi tu pomembna zmernost!

Še en ključen dejavnik pozitivne odvisnosti je, da ne vodi v zamorjenost. Posledica pozitivne odvisnosti ni jutranji maček, ravno nasprotno…napolni vas z energijo in občutkom samoizpolnitve.

Vsi smo odvisni od “kemije” naših hormonov, od tega ne moremo niti ne rabimo bežati. Zapomnite pa si, da vaše odločitve sproščajo te kemikalije počutja in le-te vodijo k navadam. In te navade vodijo k odvisnostim, ki bodo določile kvaliteto vaših življenj.

Zapomnite pa si, da vaše odločitve sproščajo te kemikalije počutja in le-te vodijo k navadam. In te navade vodijo k odvisnostim, ki bodo določile kvaliteto vaših življenj.

Tukaj si lahko prenesete 3 priročnike, ki vam bodo pomagali k dobrim navadam v življenju. Vljudno pa ste vabljeni na nekaj, kar ne boste dobili (nikjer) drugje: OPTImalen trening z OPTImalno družbo v OPTImalnem vzdušju! Če se vam zdi to nekaj, kar bi bilo za vas, pišite na info@kondicijska-vadba.si in nam sporočite vaše cilje ter vprašajte vse, kar vas zanima o nas in našem načinu treniranja.

Do naslednjič

Adi M.

Zapri

Pokličite me na: +386 68 126 330

Delovni čas

Ponedeljek – Petek:
7:00 do 12.30 in 16h do 20h

Sobota in nedelja:
po dogovoru
Sledite mi na
About