Image Alt

OptiMotus

odvisnik

Odvisnik – Vsi imamo ali smo imeli nekaj, česar se enostavno ne moremo znebiti. Borimo se z demoni, skušamo jih premagati vendar nas vsakič znova potegnejo v svet, ki si ga tako želimo in hkrati ga sovražimo. Včasih za nekaj časa celo uspe ampak skušnjava je prevelika, da bi vztrajali.

Ne gre samo za neko stvar ali moment ali obdobje, za katerega veš, da te bo minilo. Ne, gre za nekaj, kar veš, da te ima v oblasti. Gre za nekaj večjega od tebe, močnejšega od tebe in ne glede na to, koliko se trudiš, na koncu vedno zmaga. Te premami. Ti vzame vse tiste trenutke, ko si se tako trudil, da se to ne bi zgodilo in jih v sekundi povozi. Medtem, ko te prevzema ta črnina, pozabiš na vse ostalo.

Prevzema te črnina!

Pozabiš na razloge, ki so popolnoma logični in ki so te opozarjali, zakaj tega ne smeš vzeti. Pozabiš na vso škodo, za katero veš, da ti to dejanje povzroča. Pozabiš celo na izgovore, zakaj to vzeti, ker si že predaleč. Čutiš veliko praznino v sebi, istočasno se ti pa zdi, da bolje ne more biti. Dejansko se zaveš, da si šel že predaleč in se niti ne skušaš ustaviti. Nadaljuješ! Prvemu zamahu sledi drugi zamah, pa tretji, četrti itd.

Čutiš praznino!

Vendar nečesa pa se bojiš. Bojiš se konca! Kaj bo, ko se to konča? Kaj sledi, ko bo tega zmanjkalo. Upočasniš! Želiš, da ti trenutki trajajo čim dlje. Začneš zavlačevati. Zavlačuješ še huje, kot tista »fuzbal« ekipa, ki presenetljivo v gosteh vodi 0:1, do konca tekme pa je še dooolgih 35 minut. Počutiš pa se kot domača ekipa, saj čas tako hitro beži. V tvoje telo začne vstopati panika. Ni več tiste blaženosti, ki si jo čutil na začetku. Kemija v telesu te dviga, živci pa popuščajo in to ni nikoli dobra kombinacija. Tega se zavedaš pa kljub temu nisi zmožen nič narediti. Padati začneš v depresijo. Konec je zelo blizu, najbolj pa boli dejstvo, da ne veš, kako se boš s tem soočil. Ali naj nadaljuješ in vzameš še enega… Je mogoče bolje, da se spraviš k sebi in spet skušaš ostati čim dlje časa »čist«! Po dolgem času se pač prepustiš trenutku, usodi, višji sili. Rečeš si, kar bo pa bo in po zadnji žlici se odločiš, kako naprej.

Sam skušam v taki situaciji analizirati navade prejšnjega tedna in če so le-te na zmerni ravni, si pač naročim še en souffle! Ena redkih odvisnosti, kateri dovolim, da me prevzame.

Kaj je tvoja ahilova tetiva med sladicami in kako se z njo soočaš?

Do naslednjič!

Adi M.

Zapri

Pokličite me na: +386 68 126 330

Delovni čas

Ponedeljek – Petek:
7:00 do 12.30 in 16h do 20h

Sobota in nedelja:
po dogovoru
Sledite mi na
About