Image Alt

OptiMotus

bližnjice

Mogoče zadeve gledamo z napačnega zornega kota. Mogoče smo že tolikokrat slišali, da bližnjice ne obstajajo in obupamo še preden začnemo. 

Ali pa niti ne obupamo, samo ne da se nam, ker ljudje danes težimo k temu, da se stvari odvijajo hitro in enostavno. Kaj pa, če vam povem, da obstaja bližnjica, da shujšate? Da obstaja bližnjica do bolj privlačnega in zdravega telesa? Da obstaja bližnjica do boljšega počutja, več energije ter manj stresa in bolečin?

Po navadi, ko nekdo obljubi »hiter način« do popolne postave, pričakujemo (in tudi večinoma je predstavljen) čudežen produkt – v obliki tablete, napitka, praška ter tudi drugih različnih pripomočkov, ki brez napora in truda, po vsej verjetnosti ob gledanju televizije, spravijo odvečno maščobo dol s telesa, zgradijo mišice, izboljšajo držo telesa in seveda odpravijo vse bolečine (samo še davkov ne).

No, jaz vam tega ne bom ponudil (rad bi rekel, da na žalost ampak enostavno ne čutim tako). Lahko pa vam pokažem nekaj bližnjic, ki vas bodo pripeljale do boljšega počutja ter videza, če le poizkusite in nekoliko vztrajate.

Začnimo z jutranjo rutino – namesto, da segate po višjih policah, ko iščete kosmiče (katerim seveda sladkorja ne manjka), vzemite bližnjico in vzemite tisti sadež, ki tako priročno leži na kuhinjski mizi v skledi že nekaj časa. Še bolje, vzemite dva sadeža. Več boste pojedli, več hranilnih snovi boste zaužili, bolje se boste počutili in istočasno boste poskrbeli, da se tista maščoba okoli bokov začne počasi topiti.

Nadaljujemo s potjo v službo – ste kdaj pomislili, da bi vam vožnja s kolesom vzela manj časa, kot vožnja z avtobusom. Namesto zatohlosti si privoščite bližnjico z nekaj vetra na obrazu, namesto dodatnega sedenja boste dodatno pokurili maščobo ter razmigali mišice (predvsem v nogah) in kot omenjeno, najbrž vam bo vzelo manj časa. Če se v službo peljete z avtom pa lahko pomislite, koliko časa dejansko porabite v jutranjih in popoldanskih zastojih ter z iskanjem parkirnega mesta? Opomba, hoja je zakon (če je le možnost).

Prispeli ste v službo in čaka vas precej sedenja – prva bližnjica so stopnice namesto dvigala. Sliši se čudno, vendar ste kdaj pomislili, da dokler čakate na dvigalo, bi lahko bili že na pol poti do pisarne ali celo že v pisarni. Mislite, da vam v času malice ne bi bolj koristil kratek sprehod do klopi v bližnjem parku namesto sedenja na kavi in cigaretu v lokalu, ki je še nekoliko bolj oddaljen (ker seveda ne želite, da vas vidi nadrejeni).

Na poti domov – vas lakota spet matra in namesto hitenja po kos pice ali bureka (in ostale hitre prehrane) se raje ustavite nekoliko bližje, saj veste, v tisti prodajalni (ali stojnici) sadja in zelenjave, ki je vedno tam pa je do sedaj še nikoli niste opazili.

Zdaj ste že doma – seveda se ukvarjate z otroci, morda s svojo boljšo polovico ali pa samo izpolnjujete tipične vsakodnevne obveznosti pa vendar, ko je čas za spanje, vztrajate pri svojih (vedno novih) najljubših nanizankah in vsem, kar vam onemogoča osnovno potrebo po spanju. Torej, kaj če bi tudi na tem področju šli po bližnjici in se odpravili spat, ko se vam spi (precej komplicirano, kajne?). In sredi noči, ko se zbudite z neizmerno željo po čokoladi, se raje ustavite pri bliž(n)jem umivalniku ter popijte kozarec vode.

Kot vidite, bližnjice obstajajo!

 Z več gibanja boste pospešili svoj metabolizem in posledično porabo kalorij. Z več spanja boste v telesu omogočili hormonsko ravnovesje in regeneracijo vseh pomembnih funkcij znotraj organizma, kar vam bo pomagalo, da se boste bolje počutili ter imeli več energije. Z več sadja in zelenjave v vaši prehrani pa boste prispevali k zdravemu in odpornemu telesu. Bližnjice sicer zahtevajo nekaj discipline in vztrajnosti, nikakor pa ne žrtvovanja in stresa.

Bodite pametni, usekajte po bližnjicah, ki vam jih nudi vsakdan in živeli boste dlje ;).

Do naslednjič!

Adi M.

Zapri

Pokličite me na: +386 68 126 330

Delovni čas

Ponedeljek – Petek:
7:00 do 12.30 in 16h do 20h

Sobota in nedelja:
po dogovoru
Sledite mi na
About