Image Alt

OptiMotus

kondicija

Danes je precej zanimivo (tragično morda) dejstvo, da svet okoli nas ne želi, da smo zdravi in v dobri telesni kondiciji.

 Poleg vseh naprav in pripomočkov, ki nam olajšajo vse, kar se olajšati da, smo podvrženi še izjemni izbiri nezdrave hrane.

Mogoče pa so še največji predstavnik tega negativnega sveta okoli nas posamezniki, ki niso dosegli svojih ciljev in na nek način želijo, da tudi mi ne dosežemo svojih. S prepričevanjem, kako je nesmiselno, da lovimo svoje želje ustvarjajo okolje povprečnosti…kolikokrat ste se znašli v okolju ali družbi, kjer vsi govorijo, kako TEŽKO in neizvedljivo je:

  • trenirati 3-5x na teden?!
  • jesti zdravo?!
  • spati 8 ur?!
  • iti po stopnicah namesto z dvigalom?!
  • iti v trgovino peš namesto z avtom?!
  • parkirati na oddaljenejšem parkirnem mestu namesto pred vhodom?!
  • 3 ure se igrati zunaj, na prostem s “tamalimi”?!
  • upreti se sladicam?!

Vsi bi radi (v in pri sebi) verjeli, kako močni smo, vendar take in podobne trditve nam popačijo lastno predstavo in dojemanje sveta. Zamislite si, kolikokrat ste si sami izrekli zgornje besede…pomislite, kolikokrat ste naredili napačno odločitev namesto pravilne (tiste “težje”).

Tudi mene večkrat vprašajo, kako lahko “toliko” treniraš in se pravilno prehranjuješ…priznati moram, da ni lahko! Ni lahko vedno biti nekakšen upornik, ker želim narediti dobro stvar zase, za svoje telo, počutje in za svoje zdravje.

Ne glede na vse zunanje okoliščine, ki otežujejo zdravo življenje pa je najtežji boj pred tistim dnevom. Moj največji strah je, ko bo prišel tisti dan, ko ne bom mogel več šprintati, dvigovati uteži in izvajati vse vaje z lastno težo tako kot lahko to počnem danes.

Ne glede na vse zunanje okoliščine, ki otežujejo zdravo življenje pa je najtežji boj pred tistim dnevom.

Vem, da bo prišel dan, ko ne bom imel časa za trening, ko bom preveč utrujen za trening, ko se ne bom počutil motiviranega za trening, ko ne bom zmožen trenirati, kot treniram danes. Prišel bo dan, ko se bo doma dogajalo preveč stvari, dan, ko mi bo telo povedalo “zdaj je pa dovolj”. Prišel bo dan, ko ne bom mogel več dati vse od sebe…

Veste kaj, DANES NI TA DAN!

In tudi jutrišnjemu dnevu ne kaže dobro…

Do naslednjič!

Adi M.

Zapri

Pokličite me na: +386 68 126 330

Delovni čas

Ponedeljek – Petek:
7:00 do 12.30 in 16h do 20h

Sobota in nedelja:
po dogovoru
Sledite mi na
About