Image Alt

OptiMotus

trend

Vsako leto je v tem (poletnem) času zelo trend-ovsko pisati in govoriti o različnih dietah oz. načinih prehranjevanja in treniranja, kako (po možnosti čim hitreje in na najlažji način ter brez truda) shujšati, izgubiti telesno maščobo, se izklesati, narediti vaše trebušne mišice vidne in podobno. Eni ponujajo koristne nasvete, spet drugi (večina) obljubljajo popolnoma zgrešene ideje, tretji (ki jih tudi ni malo) pa le želijo prodati, karkoli že pač prodajajo! Sami se odločite, koga boste poslušali, samo upam, da ne drugih in tretjih!

Jaz se bom v tokratnem blogu izognil temu trend-u! Ni nobene potrebe, da se sledi množici in poplavi več ali manj istih člankov! Potrebno je upoštevati tudi druge stvari v življenju, ki so veliko bolj pomembne od privlačnih teles in brutalnih treningov, a kljub temu vam bodo pomagale, da se boste precej bolje počutili in izgledali pa naj se to sliši še tako čudno (ali smešno)!

KDAJ SI NAZADNJE SVOJI MAMI POVEDAL, DA TI VELIKO POMENI? KDAJ SI NAZADNJE SVOJEMU OČETU PRIZNAL, DA BREZ NJEGOVE POMOČI NE BI ZMOGEL DOSEČI VSEGA, KAR SI DOSEGEL!

Idejo za današnji blog sem dobil že nekaj časa nazaj, vendar sem najprej pri sebi preizkusil ali mi bo uspelo to, kar sem si zamislil ter kakšne bodo »posledice« in povem vam, ves vloženi trud, čas in energija so se poplačali bolj kot sem si lahko zamislil!

In kaj je ta dejavnost, ki je v bistvu najbolj pomembna v naših življenjih!? Več časa in komunikacije s svojo družino in osebami, ki so ti blizu! Če ne verjameš, poizkusi, ne bo ti žal!

Dejstvo je, da se boš na koncu spominjal samo tistih trenutkov, ki si jih preživel s svojimi najbližjimi in ne tega, kakšen izjemen avto si vozil, kakšno drago kuhinjo si imela in koliko stvari ste posedovali! Prav tako se te bodo vsi spominjali po tem, kako so se ob tebi počutili in ne koliko denarja si za njih porabil oz. koliko daril si jim podaril!

Želiš nekoga osrečiti že danes, v tem trenutku? Pošlji tej osebi sms sporočilo in povej ji, da je izjemna oseba ter jo spoštuješ za vse kar ti predstavlja v življenju! Povej ji, da ti veliko pomeni, da je v tvojem življenju in da ti ni vseeno za njo ali njega! Verjemi, to osebo boš zelo osrečil in vajin odnos bo še boljši, kot je bil! Kar pošlji, bom počakal…

Se sprašuješ, zakaj bi oz. bo nekomu en tak sms toliko pomenil?! Zato, ker tak sms ni v naši navadi! Kdaj si nazadnje nekomu rekel, da ga oz. jo imaš rad (pa recimo, da tukaj izključimo partnerje, čeprav bi tudi njim to lahko večkrat rekli)!?

Kdaj si nazadnje svoji mami povedal, da ti veliko pomeni? Kdaj si nazadnje svojemu očetu priznal, da brez njegove pomoči ne bi zmogel doseči vsega, kar si dosegel! Kdaj si nazadnje svoji teti in stricu povedal, da ju imaš rad? Kdaj si nazadnje svojemu bratrancu ali sestrični namenil nekaj spodbudnih besed? Kdaj si nazadnje svoji sestri ali bratu povedal, da si vesel, ker so v tvojem življenju in ti niso samoumevni?

Danes je težko nekomu vse to priznati oz. povedati pa vendar, stopi iz svoje cone udobja (ja, prav si prebral, to ne velja samo, ko treniraš!!)! Polepšaj nekomu dan, nasmej nekoga, ki ti je blizu, naj se počuti ljubljenega in spoštovanega!
To so stvari, ki res nekaj pomenijo v življenju! To so dejanja, ki bodo na koncu ostala v spominu vseh okoli tebe! Kaj pa je boljšega od tega, ko drugega spraviš v dobro voljo?!

Na hitro pomisli, kaj je tisto, česar se najbolj spomniš, ko pomisliš na darilo? Je to dejansko darilo, ki si ga prejel ali objem, ki je sledil? Tudi, ko daješ darilo, se spomniš nasmeha osebe, kateri si dal darilo in ne, kako je to darilo bilo uporabljeno! Vse, kar nekdo potrebuje je (tvoj) ČAS in TRUD, ostalo gre hitro v pozabo! Če boš dosegel, da se nekdo počuti posebnega, ljubljenega in vrednega, si te bodo zapomnili za vedno!

Čas in trud, ki ti bosta vzela samo nekaj sekund, nekomu pa bodo ostala v spominu za celo življenje! Ne verjameš!? Pokliči mamo in ji povej, da jo imaš najraje na svetu!! Tebi bo vzelo par sekund, njej pa bo ta klic ostal v spominu precej (precej) dlje!

Kot sem že na začetku omenil, v tem blogu ni bilo nič v povezavi s prehrano in treniranjem, pa vendar boste bolj zadovoljni s svojim izgledom!

Do naslednjič!

Adi M.

Zapri

Pokličite me na: +386 68 126 330

Delovni čas

Ponedeljek – Petek:
7:00 do 12.30 in 16h do 20h

Sobota in nedelja:
po dogovoru
Sledite mi na
About